החלטתם ללמוד אוטומציה עסקית בשילוב בינה מלאכותית? וואוו, איזה כיף שאתם כאן איתי במאמר הזה. אני מתאר לעצמי שעולה לכם השאלה איך הכי נכון ללמוד את התחום והאם להשקיע בקורס מקצועי או ללמוד לבד ולחסוך את ההוצאה.
אז נכון שיש לי קורס אוטומציה עסקית ואני מלמד את התחום מעל 4 שנים (אצלנו באוטומיישן סקול) ועדיין אני אהיה אתכם סופר אובייקטיבי ואציג לכם את כל האפשרויות AS IS, כולל שיתוף אישי שלי שיתאר את הדרך שאני למדתי את התחום.
שיתוף אישי: איך למדתי מאפס אוטומציה עסקית?
אני הרבה משתף כאן בבלוג ובערוץ יוטיוב על הדרך שבה נכנסתי לעולם האוטומציה:
זה היה בשנת 2017, שהקמתי חנות איקומרס לתוספי תזונה טבעיים לטיפול בקשב וריכוז. היה לי צורך דחוף בניהול מסודר יותר של הלידים, הלקוחות ההזמנות. בקיצור - הייתי צריך אוטומציות.
הרקע שלי היה בעיקר שיווק דיגיטלי ומכירות, והיתה לי יכולת למידה עצמית גבוהה. אה, והרבה זמן פנוי - באותה תקופה הייתי רווק 🙂
התחלתי ללמוד אוטומציה עסקית דרך יוטיוב, מדריכים בדיגיטל וקבוצות פייסבוק. באותה שנה קהילת האוטומציה היתה מאוד קטנה (מעריך שכמה מאות בודדות של אנשים).
ההתקדמות שלי היתה מהירה מאוד בגלל שיישמתי הכל באופן מיידי בעסק:
- למדתי איך בונים צ'אט בוט? תוך כמה ימים כבר היה לעסק בוט פעיל שעשה קסמים
- ראיתי הדרכה על בניית מערכת CRM? ישר התחלתי לבנות אחת משלי
- נחשפתי לתהליכי אוטומציות שיווקיות? לא חיכיתי דקה והתחלתי ליישם
מפה לשם - תוך כמה חודשים היה לי מערך אוטומציות מושלם! (טוב, יחסית למה שהיה אפשר להרים ב-2017, היום זה ליגה אחרת לגמרי…)
בהמשך הדרך לקחתי כמה קורסים מקצועיים שחידדו לי כמה דברים ספציפיים, אבל הרוב המוחלט של הלימוד שלי התבסס על לימוד עצמי.
השיקולים לבחירת הדרך הנכונה ללימוד אוטומציה עסקית
לפני שנעבור על הדרכים ונראה מה היתרונות והחסרונות של כל אחת - אני רוצה שתענו רגע על השאלות הבאות, התשובות יעזרו לכם לגבש את ההחלטה שהכי מדויקת לכם לגבי איפה כדאי ללמוד אוטומציה עסקית:
- מהי הסיבה המרכזית שבגללה אתם רוצים ללמוד אוטומציה עסקית?
- עד כמה אתם טובים בלמידה עצמאית?
- כמה זמן יש לכם להשקיע בלימוד אוטומציה בשבוע?
- איך אתם מרגישים לגבי התמודדות עם בעיות טכניות?
- עד כמה חשוב לכם להיות חלק מקהילה מקצועית ולבנות קשרים?
- מה התקציב שאתם מוכנים להשקיע בלימוד אוטומציה?
יכול להיות שכבר בשלב הזה אתם מקבלים תמונה בהירה יותר לגבי האופן שהכי מדויק לכם, בואו נעבור עכשיו לסקירה קצת יותר מקיפה של כל אחת מהדרכים ואז אני בטוח שתקבלו תשובה.
4 דרכים ללמוד אוטומציה עסקית בשילוב AI
אז הגענו לחלק הכי חשוב במאמר: בואו נעבור על מסלולי הלימוד שכמו שאמרנו כל אחד מהם מתאים לאנשים שונים, עם רקע שונה ומטרות שונות:
ללמוד אוטומציה עסקית לבד (הגאון הבודד)
למי זה מתאים?
אם אתם אוהבים ללמוד לבד, מסתדרים עם חומרים באנגלית, יש לכם משמעת עצמית ותקלות טכניות מתדלקות אתכם במוטיבציה לנסות לפצח אותן - זו יכולה להיות דרך מעולה בשבילכם ללמוד אוטומציה!
בדרך כלל אני אמליץ על האפשרות הזאת למי שרוצה ללמוד עבור עצמו: לידע כללי, לשיפור התהליכים בעסק או בארגון שבו הוא עובד. אם המטרה היא להיכנס לעולם האוטומציה העסקית כמקצוע - ההמלצה שלי תהיה קורס מקצועי כמו שנראה בהמשך.
איך זה עובד?
היום יש אינסוף מקורות ללמוד אוטומציה עסקית באופן עצמאי, הנה כמה מהם:
- יוטיוב – חינם, נגיש ומפוצץ בסרטונים מקצועיים, ארוכים ויסודיים. יש גם כאלה עם סאונד קלוקל או שצולמו בעשור הקודם. ועדיין: קל להתמצא שם ולמצוא תוכן איכותי.
ערוצי יוטיוב מומלצים: Manuel Gick, Stephen G. Pope, Make.com
וכמובן ערוץ היוטיוב של אוטומיישן סקול
- בלוגים מקצועיים - אפשר למצוא אינסוף מאמרים שמשלבים ידע בנושא אפיון פרויקטים, הקמת מערכות CRM, רעיונות לתהליכי אוטומציה ועוד. הקושי כאן הוא לקחת המון תוכן ולארגן אותו בצורה כזאת שתיתן לכם ערך ולא תעשה לכם בלגאן.
בלוגים מומלצים: פורטל ההדרכות של Make Academy, Zapier וכמובן בלוג האוטומציה שלנו (באמת שאני אובייקטיבי!) - קבוצות פייסבוק - אחלה מקום לשאול, להתייעץ ולשתף. קצת יותר קשה ללמוד שם מאפס את התחום, אבל בהחלט אפשר לקחת המון השראה! ממליץ מאוד על קהילת "מקצועני האוטומציה"
- קהילות ווצאפ - יש היום הרבה קהילות, גם כלליות וגם נישתיות כמו איירטייבל, GREEN API, וכו'.
הן ללא ספק מקום שאפשר לקבל תשובה די מיידית על שאלות ולהשתתף בהדרכות קבוצתיות אבל שוב זה לא מקום מומלץ ללימוד היסודות.
אם אתם עדיין לא נמצאים בקהילת הווצאפ שלנו "מכורים לאוטומציה" מוזמנים באהבה 🙂 - GPT ו-CLAUDE– אפשר ללמוד מהם המון, אבל רק אם יודעים לשאול את השאלות הנכונות גם ג'יפיטי וגם קלוד ידעו לפתור לנו בעיות מורכבות, להמליץ על תהליכי אפיון, לעזור בבחירת מערכות. גם הפעם ההמלצה שלי היא לעבוד איתם שכבר יש בסיס טוב ולא ללמוד מאפס.
יתרונות
חינם, לימוד בקצב אישי ללא התחייבות למסגרת
חסרונות
לוקח יותר זמן, אין ליווי ותמיכה מקצועיים, קשה לדעת אם אתם בכיוון הנכון ואין הרבה תוכן שמתייחס למיומנויות עסקיות כמו תמחור פרויקטים, שיווק ומכירות לאנשי אוטומציה וכו'.
ללמוד אוטומציה עסקית בקורס מקצועי עם ליווי ותמיכה (המסלול המואץ להצלחה)
למי זה מתאים?
אם אתם רוצים להיכנס לתחום האוטומציות כדי לייצר מקור הכנסה נוסף או עיקרי, או אם אתם רוצים ללמוד אוטומציה עסקית ובינה מלאכותית עבור העסק שלכם ברמה גבוהה ועם ליווי צמוד - קורס מקצועי יתאים לכם מאוד.
איך זה עובד?
בחירת קורס אוטומציה מקצועי חשובה מאוד עבור ההצלחה שלכם, ולכן ההחלטה כאן צריכה להיות בשילוב כמה נקודות שמומלץ לבדוק:
- ממי אתם לומדים? מה הרקע שלו? כמה זמן הוא בתחום?
- כמה הצלחות יש לתלמידים?
- האם לומדים רק תוכן מקצועי או גם תוכן עסקי?
- האם יש דגש על דרכים להביא לקוחות?
- האם הלימוד הוא פרונטלי או דיגיטלי? (בהתאם להעדפה שלכם כמובן)
- האם יש קהילה במסגרת הקורס?
כשתקבלו תשובה על כל השאלות האלה, תוכלו לבחור בצורה נכונה ומדויקת את קורס האוטומציה העסקית המושלם בשבילכם.
בסרטון הבא אני מדבר על כמה טיפים חשובים לבחירת הכשרה מקצועית:
יתרונות
בקורס מקצועי יש מסגרת, יש ליווי ותמיכה ובדרך כלל קהילה שאפשר להיעזר בה.
בנוסף עצם ההתחייבות גורמת לנו להתייחס ללימוד בצורה רצינית יותר.
חסרונות
השקעה שעולה כסף, לעיתים קשה להתמקד במה ללמוד בגלל ריבוי תוכן.
ללמוד אוטומציה עסקית בקורס בסיסי (מתחילים במים הרדודים)
למי זה מתאים?
למי שרוצה לבדוק האם התחום של אוטומציה עסקית מתאים לו, לפני שהוא מבצע התחייבות כספית משמעותית. בנוסף, למי שרוצה לדעת אוטומציות ספציפיות ולא בהכרח זקוק להכשרה מקצועית מקיפה.
איך זה עובד?
יש מגוון סוגים של קורסים בסיסיים (מוצרי פרונט בשפה המקצועית). למשל, מי שרוצה לשלב אצלו בעסק (או לעסקים שהוא עובד איתם) אוטומציות במסע לקוח, יכול ללמוד את הדבר הזה בקורס ייעודי במחיר נגיש.
יתרונות
לימוד של תוכן ספציפי ונישתי שמותאם לצורך העיקרי שלכם. למשל: התעמקות בבוטים לווצאפ, אוטומציות לוובינרים, שילוב AI בתהליכי אוטומציה, חימום לידים וכו' - ולא בהכרח לימוד מקיף וארוך של כל סוגי הפרויקטים בעולם האוטומציה העסקית.
חסרונות
תמיכה מוגבלת, חוסר העמקה בתמונה הרחבה יותר של אוטומציות.
ללמוד אוטומציה עסקית עם מורה פרטי (יד ביד)
למי זה מתאים?
אם אתם מאלה שצריכים לימוד יד ביד, שצריכים פיקוח אישי ועין אנושית על ההתקדמות שלכם,
השאלות שלכם והצלחה שלכם - לימוד אוטומציה באופן אישי (אחד על אחד) יכול להיות כיוון טוב בשבילכם!
איך זה עובד?
השלב הכי חשוב הוא כמובן בחירת המורה שלכם. מומלץ לבחור במישהו עם נסיון - גם מקצועי וגם הדרכתי.
יש גם חשיבות לכימיה שתהיה לכם איתו - ובגלל זה ההמלצה שלי היא תמיד לעשות שיעור נסיון לפני שמתחייבים לסדרת שיעורים גדולה יותר.
טיפ קטן למי שבוחר בדרך הזאת: לעשות תיאום ציפיות ברור למטרות שלכם לבנות תכנית לימוד קדימה. אחרת הלימוד מתפזר וכל פעם עושים משהו אחר בלי התקדמות ומעבר על כל היסודות באופן מקיף.
באופן אישי אני חושב שלימוד עם מורה פרטי טוב כחיזוק למי שכבר למד אוטומציות, וצריך עזרה עם נושא ספציפי או פרויקט מסוים. ללמוד את כל התחום מאפס עם מורה פרטי יכול להיות תהליך ארוך ויקר ולא בהכרח יביא להשגת המטרות.
(אצלנו באוטומיישן סקול, אורי המתרגל עושה שיעורים פרטיים לח'ברה שבקורס, ועוזר להם עם פרויקטים ונושאים שהם צריכים חיזוק)
יתרונות
יחס אישי, זמינות גבוהה, מיקוד בתוכן הרלוונטי
חסרונות
אין קהילה, אין מקורות ידע מקצועיים להעשרה.
טבלת השוואה: איפה הכי כדאי לי ללמוד אוטומציה?
אם אתם ויזואליים כמוני, יותר קל לכם לקבל החלטה כשמול העיניים שלכם יש
טבלה אחת מסודרת עם כל המידע באופן מסוכם וברור… אז הנה טבלה כזאת:
שיטת לימוד | למי זה מתאים | יתרונות | חסרונות |
לימוד עצמי | למי שאוהב ללמוד לבד, מסתדר עם חומרים באנגלית, ויודע לפתור בעיות בעצמו | חינם, אין התחייבות למסגרת, לימוד בקצב אישי | לוקח יותר זמן, אין ליווי, קשה לדעת אם מתקדמים נכון |
קורס מקצועי | למי שרוצה להפוך את האוטומציה למקצוע, צריך מסגרת מסודרת וליווי | למידה מסודרת, ליווי מקצועי, גישה לקהילה, הכנה לקריירה בתחום | דורש השקעה כספית, יש מסגרת שמחייבת התמדה |
קורס בסיסי | למי שרוצה ללמוד בקצב שלו ולקבל בסיס טוב אבל לא בהכרח להפוך למומחה | מחיר נגיש, מסגרת לימוד מסודרת, התעמקות בנושא מסוים | אין תמיכה צמודה, החומר פחות מעמיק מקורס מקצועי |
מורה פרטי | למי שצריך יחס אישי, רוצה ללמוד נושאים ממוקדים ומעדיף גמישות בזמני הלימוד | לימוד בהתאמה אישית, אפשר להתקדם במהירות על נושאים ספציפיים | יקר יחסית, תלוי בזמינות של המורה, אין קהילה תומכת |
טיפים ללמידה אפקטיבית
בין אן תחליטו ללמוד אוטומציה עסקית לבד או בקורס מקצועי, ההצלחה תלויה מאה אחוז בכם להרבה אנשים קשה ליצור מסגרת בלימודים והם מרימים ידיים בשלבים מוקדמים.
משתף כאן סרטון מהאינסטגרם שלי שבו דברתי על טיפים להצלחה בכל קורס דיגיטלי שתשתתפו בו, והם כמובן רלוונטיים גם למי שלומד באופן עצמאי.
בגדול דיברתי על:
- לקבוע מטרות
לא חושב שיש צורך להדגיש כמה חשוב לקבוע לעצמנו מטרות כדי ליצור תחושת מחויבות ולקבוע לאן אנחנו רוצים להגיע, ומתי. צעד קריטי בדרך להצלחה בכל תחום, לא רק קורס באוטומציה עסקית 🙂
- לבנות לו"ז
הדרך הכי יעילה ליצור מסגרת היא באמצעות תכנון לוח זמנים: מתי נלמד? מתי נגיע למפגשים? מתי נתרגל? כשאין את זה, קל לנו לפספס, לדחות וכמובן לא ליישם. כשיש לו"ז אין תירוצים!
- להיות פעיל
אחרי 4 שנים שאני מלמד קורסים, ומעל 1100 תלמידים אני יכול להגיד שלהיות פעיל זה הטים ההכי חזק שאני יכול לתת! להגיע למפגשים, לשתף, לשאול, להתייעץ, ליזום - זה מה שהופך תלמיד לאיש אוטומציה חריף שמייצר הצלחות מדהימות!
- להיות חלק מהקהילה
כמו בסעיף 3, כשאנחנו חלק מהקהילה ועוזרים אחד לשני ההצלחה שלנו יותר מהירה מאשר לימוד אישי באיזור הנוחות שלנו.
- מהירות ביצוע
למדת משהו? קדימה ליישם! לא לעבור לשיעור הבא ולתוכן הבא. ההמלצה שלי שבמסך אחד יהיה פתוח הקורס ובמסך השני תעבדו על המערכת בפועל
סיכום – ללמוד לבד או בקורס?
אם הגעתם לכאן ועדיין לא קבלת החלטה איפה הכי כדאי ללמוד אוטומציה עסקית, מקווה שהסיכום הבא יסגור לכם את הפינה:
- רק רוצים כמה אוטומציות קטנות לביזנס שלכם או להתנסות בעולם הזה >> לימוד עצמי או קורס בסיסי יתאימו לכם
- מעוניינים להפוך את האוטומציה לעסק או קריירה >> קורס מקצועי יחסוך לך הרבה זמן וטעויות.
בנימה אישית
אם חשוב לך ללמוד בצורה יסודית, לקבל תמיכה, ליווי וללמוד איך להפוך את הידע הזה להכנסה ואפילו לקבל 3 לקוחות משלמים – קורס אוטומציה עסקית ב-Automation School הוא הבחירה הכי חכמה בשבילכם.